Dat Kan Ik Zelf . nl
De doe-het-zelf website voor slimme mensen ™

1 mrt. 2008

Maak je eigen visitekaartjes - deel 1

Door: Michael

In een serie van artikelen wordt beschreven hoe je gemakkelijk en goedkoop (en in de meeste gevallen zelfs gratis) je eigen visitekaartjes kan ontwerpen en bedrukken. In dit artikel wordt beschreven hoe je via de website van VistaPrint.nl je eigen visitekaartje kan ontwerpen en bestellen. Gratis!

In een volgend artikel zal worden uitgelegd hoe je zelf je eigen visitekaartjes (of leuke flyers) kan ontwerpen in Microsoft Word en eventueel met behulp van een grafisch tekenpakket zoals Adobe Photoshop.


Wat is een visitekaartje?**

Een visitekaartje, ook wel naamkaartje genoemd, is een kartonnen kaartje waarop een personeelslid of freelancer zich kan presenteren aan anderen, door dit kaartje uit te delen. Ook een privépersoon kan een visitekaartje hebben.

Een visitekaartje kan worden gemaakt door een drukker, maar er zijn ook automaten waaruit men tegen betaling een stapeltje visitekaartjes kan halen in een standaard lay-out.

Op het kaartje staat meestal vermeld:
  • Naam van degene die het uitdeelt
  • Functie
  • Bedrijfsnaam
  • Telefoonnummer(s)
  • Adresgegevens van het bedrijf waarvoor hij of zij werkt
  • Het logo (beeldmerk) van het bedrijf
  • E-mailadres
  • Adres van de website
Visitekaartjes worden zowel enkelzijdig als dubbelzijdig gedrukt en niet zelden ook eenmaal gevouwen. Sommige mensen laten hun visitekaartje beschermen met behulp van een lamineerapparaat. Het standaardformaat van een visitekaartje is 85,60 × 53,98 mm.

Er bestaan speciale doosjes om visitekaartjes in te bewaren. Mensen die veel visitekaartjes krijgen van relaties bewaren deze in mappen die plastic bladzijden met vakjes bevatten in de maat van visitekaartjes.

** informatie afkomstig uit Wikipedia


Diverse papiersoorten en het nut ervan

Om de kwaliteit van je visitekaartjes te verbeteren, wordt er onderscheid gemaakt in diverse papiersoorten. Hieronder wordt beschreven wanneer iedere papiersoort het beste gebruikt kan worden.

Lees je liever meteen hoe je de visitekaartjes kan ontwerpen op VistaPrint.nl? Lees dan snel hier verder!

Wanneer kan ik het beste glans papier gebruiken?

Glans papier heeft een hoge glans applicatie op de oppervlakte van het papier, wat resulteert in een gladde glanzende afwerking, en heldere kleuren. Deze afwerking is meestal het gladste en helderste wat aangeboden wordt. Glans papier wordt vaak gebruikt vanwege de gepolijste textuur, en superieur kleurcontrast. Glans papier kan het beste gebruikt worden op kleur ontwerpen met heldere kleuren, foto’s of drukke patronen. Ontwerpen welke opvallende titels, heldere kleuren, veel afbeeldingen of een minimal gebruik van tekst bevatten kunnen het beste gedrukt worden met glans afwerking. (Ontwerpen welke veel tekst bevatten zijn vaak moeilijk leesbaar wanneer gedrukt op glans papier – aangeraden wordt voor deze ontwerpen een afwerking op mat papier aan.)

Wanneer kan ik het beste mat papier gebruiken?

Mat papier heeft een doffe coating op de oppervlakte van het papier, wat resulteert in een niet glanzende afwerking welke optimaal is voor een heldere tekst. Mat papier wordt vaker gekozen voor de unique combinatie van gladde textuur, goede leesbaarheid en scherpe contrast eigenschappen. Mat papier staat bekend voor haar veelzijdige eigenschappen, en is een goede keuze voor documenten met een witte achtergrond, solide kleuren, foto's of een combinatie van deze elementen. Deze mat afwerking verbetert simpele ontwerpen welke een focus hebben op tekst, lijnen en randen terwijl ze aanvulling geven aan kleurrijke ontwerpen zoals landschappen en illustraties.

Wanneer kan ik het beste 265gr/m2 papiersoort gebruiken?

Onze 265gr/m2 papiersoort wordt gebruikt voor folders, visitekaartjes en ander drukwerk wat een top kwaliteit en stevig papiersoort benodigd. Onze folders worden gedrukt met een speciale glanzende afwerking wat u marketing materialen niet alleen beschermt maar ook van glans voorziet zodat het extra opvalt bij uw klanten, toekomstige klanten en vrienden.

Wanneer gebruik je linnen papier?

Papier met linnen afwerking heeft een subtiele afwerking aan de oppervlakte van het papier, gelijk aan de oppervlakte van fijngesponnen stof. Deze afwerking van het papier drukt door en wordt onderdeel van het ontwerp.

Het is daarom het beste te gebruiken met ontwerpen dat veel witte ruimte bevatten of veel lichte, effen kleuren ontwerpen. Deze linnen afwerking zal zachte en simpele ontwerpen zoals bloem ontwerpen, toiles, randen, en ontwerpen dat vele lichte pastel kleuren bevatten, of ontwerpen waar de achtergrond een lichte kleur heeft.

Linnen afwerking werkt ook beter met ontwerpen welke zich meer op elegante typografie richten in plaats van veelvoudig gebruik van afbeeldingen. Een ontwerp dat gedrukt is op linnen papier zal veel minder fel overkomen en zal een warmer en meer klassiek gevoel uitstralen.


Gratis visitekaartje laten maken bij VistaPrint.nl

De eerste vraag die je je terecht zou kunnen afvragen, is waarom deze visitekaartjes gratis aangeboden worden? Simpel antwoord: om klanten voor zich te winnen en om klanten te binden.

VistaPrint.nl levert, naast deze gratis visitekaartjes, nog zoveel andere leuke en nuttige artikelen (tegen aantrekkelijke prijzen) dat de kans groot is dat klanten terugkomen bij VistaPrint.nl om ook andere producten te selecteren.

Waar wel eventjes rekening mee moet worden gehouden, is dat je bij het plaatsen van een bestelling, wél zelf de bezorgkosten moet betalen. De bezorgkosten bedragen ongeveer €5,-.

Volg de volgende stappen om je eigen gratis visitekaartjes te maken:

1. Ga naar www.vistaprint.nl

VistaPrint.nl begin pagina


2. Klik op GRATIS visitekaartjes rechtsboven

Volg de drie stappen (Blok 1 t/m 3) op het scherm om je visitekaartjes te ontwerpen.

3. Voer de tekst in van de voorzijde van je visitekaartje (Blok 1)
4. Selecteer een ontwerp naar wens (Blok 2)

Blader door de aangeboden gratis ontwerpen en selecteer een ontwerp die je leuk vindt.

5. Klik op Verwijder voorbeeldtekst zodat alleen je eigen tekst op het kaartje zichtbaar blijft.

Hieronder zie je een voorbeeld hoe het eindontwerp er uit kan komen te zien. Ook zie je dat het mogelijk is om te ‘spelen’ met de tekst die je per veld opgeeft. Bijvoorbeeld, bij het veld Functie zie je de tekst 'Informatie om het zelf te kunnen'. Deze tekst is in dit veld ingevuld, omdat het qua lay-out mooier oogt.

Maak je Gratis visitekaartje op maat op VistaPrint.nl

Opmerking: ben je op dit punt nog niet tevreden over het kaartje, ga dan terug naar stap 3 of 4 om wijzigingen aan te brengen. Ben je tevreden met het grafisch ontwerp, ga dan naar de volgende stap.

6. Vul bij Online Bewijs Goedkeuring je initialen in, als ondertekening voor akkoord.

Dialoog: Online Bewijs Goedkeuring op VistaPrint.nl

7. Klik op Volgende om verder te gaan.

8. Heb je nog een account? Vul dan je e-mailadres in, geef een wachtwoord op en maak ter plekke een account aan.

Opmerking: heb je nog geen e-mailadres? In het artikel Een e-mailadres aanmaken? wordt uitgelegd hoe je een gratis email adres kan aanmaken.

9. Doorloop tot slot de laatste keuze opties. Klik na elke stap op Volgende om verder te gaan naar de volgende.

Hoeveelheid: Kies 250 voor GRATIS
Verzending: Kies Langzaam: 21 dagen
Papiersoort: Kies Met afwerking
Achterzijde: Kies GRATIS
Bijpassend: Controleer of er geen opties geselecteerd zijn
Aanbieding van partners: Controleer of er geen opties geselecteerd zijn

Na afronden van de stappen verschijnt je winkelwagentje:

Mijn Winkelwagentje op VistaPrint.nl

10. Klik op Naar kassa om de bestelling af te ronden.

Opmerking: wil je meer weten over online betalingen en/of over de  betalingsmogelijkheiden? Lees dan het artikel online boeken bestellen en kijk bij Betaalmethoden.

Wil je visitekaartjes bestellen met 25% korting? Klik dan op onderstaande afbeelding.

Mijn Winkelwagentje op VistaPrint.nl
VistaPrint.nl - Nu 25% korting bij eerste bestelling.


Veel plezier met je gratis visitekaartjes!