Dat Kan Ik Zelf . nl
De doe-het-zelf website voor slimme mensen ™

30 jan. 2011

Verdien geld met je blog of website

Door: Michael

Heb jij een eigen website en zou je hiermee geld willen verdienen? Extra inkomsten genereren via je blog of website dat kan jij zelf!

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Google AdSense kan gebruiken om inkomsten via jouw website te genereren.

Hoe werkt het?

Eén van de meest bekende (en transparante) manieren om online geld te verdienen is via een webshop (online winkel). Je zou bijvoorbeeld een catalogus met sportartikelen kunnen samenstellen en alle artikelen (online) via je webshop aanbieden. Bezoekers kopen je product en jij verdient geld. Zo simpel is het.

Echter, dit is makkelijker gezegd dan gedaan want om uberhaupt iets (online) te kunnen verkopen moet je eerst bezoekers op je website zien te krijgen.

Wanneer iemand op zoek is naar een product, dan is de Google tegenwoording niet meer weg te denken. Staat jouw product in de top 3, dan is de kans groot dat de bezoeker naar jouw website zal gaan. Sta je er niet tussen dan is dit een gemiste kans omdat je als aanbieder van de producten zoveel mogelijk bezoekers naar je website wilt krijgen. Om aanbieders een handje te helpen stelt Google ze in de gelegenheid om tegen betaling te adverteren bij Google (Google AdWords). Hierbij koop je als het ware je 'plek 1' positie bij Google.


Google Ads

Advertenties van Google zie je in de zoekpagina (tussen de zoekresultaten) terugkomen. Daarnaast worden deze advertenties via een netwerk van webmasters (eigenaren of beheerders van websites) op diverse websites vertoond.

Als webmaster heb je de mogelijkheid om advertenties van Google op je site te plaatsen en wanneer een bezoeker op een advertentie klikt, krijg je hiervoor betaald. Dit is dus waar je straks met je eigen website voor betaald krijgt. Door te adverteren voor Google help je om vraag en antwoord bij elkaar te brengen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een Google advertentie:Google zal altijd proberen om relevante advertenties te tonen. Op basis van de inhoud van je pagina of website zal Google bepalen welke verwante advertentie getoond zal worden.


Aan de slag met Google AdSense

"Google Adsense is een internet-advertentiemakelaar, eigendom van Google. De dienst biedt webmasters de mogelijkheid geld te verdienen met hun website door relevante advertenties op de website te plaatsen. Tot de mogelijke advertentieformaten behoren banners, tekstuele links en zoekvensters. De webmaster krijgt telkens een geldbedrag (enkele eurocenten tot tientallen euro's) wanneer een bezoeker de link naar de andere website volgt." (Bron: Wikipedia )

Google AdSense is de gratis dienst van Google die het mogelijk maakt om Google advertenties binnen je website te plaatsen om hier geld voor te krijgen. Via Google AdSense krijg je een stukje ‘code’ die je op je website moet plaatsen en vervolgens zien je bezoekers automatisch de meest relevantie advertentie(s). Eén van de mooie dingen hierin, is dat Google alle contacten met aanbieders voor je regelt!

Lijkt het je wat? In de volgende stappen wordt uigelegd hoe je je eerste advertentieblok kan aanmaken en op je website kan plaatsen.


Registratie bij Google AdSense

Voordat je gebruik kan maken van Google AdSense moet je je eerst registreren. Dit is gratis. Volg de onderstaande stappen om je te registreren.

1. Ga naar www.google.com/adsense en druk op de knop "Registreer nu"Aanmeldformulier


Lees het aanmeldformulier eerst een keer goed door. Aangezien dit de partij is die je (maandelijks) gaat betalen, wil je hier geen (spellings)fouten maken.

Opmerking: wil je meerdere Website-URL's toevoegen, dan kan je dit later doen. Optionele velden mag je voor het gemak leeglaten.


2. Vul het aanmeldingsformulier in en druk op de knop "Gegevens verzenden"

Nadat je je registratie hebt bevestigd kan je gebruik maken van Google AdSense. Ga pas verder met de volgende stap wanneer je over werkende inloggegevens beschikt.


Advertentie maken en plaatsen

Hieronder wordt in een paar stappen beschreven hoe je je eerste advertentie(blok) aanmaakt en op je website kan plaatsen. Nadat je de advertentie hebt aangemaakt, geeft Google je een stuk code om op je website te plaatsen.

1. Ga naar www.google.com/adsense en meld je aan met je accountgegevens

2. Klik op Mijn advertenties bovenaan de tab3. Kies "Nieuw advertentieblok"

Het formaat dat je hier kiest zal het uiteindelijke formaat van de advertentie op je website zijn.

Tip: klik op de link 'Voorbeelden en advertentietypen en –formaten weergeven', om in een nieuw scherm verschillende voorbeelden van beschikbare formaten en advertentietypen te bekijken.


4. Kies een naam, formaat, advertentietype en druk op "Opslaan en code ophalen".


Opmerking: advertentiestijl en aangepaste kanalen zijn bewust overgeslagen. Deze eerste optie biedt je de mogelijkheid om verschillende kleuren naar de stijl van je website aan te passen. De optie 'aangepaste kanalen' is met name handig wanneer je meerdere websites hebt. Voor iedere website (of onderdeel ervan) zou je een eigen 'kanaal' kunnen aanmaken, zodat je achteraf kan achterhalen via welke website de inkomsten zijn binnengekomen.


5. Kopieer deze code en plaats deze op een geschikte plek binnen je website.    <b>Opmerking:</b> weet je niet hoe je deze code in je website kan plaatsen? Vraag dan de

maker van je website hoe je dit kunt doen.


6. Ga naar je website en controleer of het advertentieblok getoond wordt.

    <b>Opmerking:</b> voordat Google het advertentieblok zal weergeven, moet het door Google

zijn goedgekeurd. Dit kan een paar uur duren. Een ‘leeg’ advertentieblok geeft je in alvast een indicatie dat je de code van het blok ‘juist’ geplaatst hebt. Het is nu nog eventjes wachten tot Google het blok heeft goedgekeurd.Je bent nu klaar! Wanneer bezoekers van je website op de Google advertenties klikken, krijg je automatisch een vergoeding hiervoor!


Prestatierapporten: wat heb ik verdiend?

Wil je weten wat je van dag tot dag verdiend hebt? Open Google AdSense en ga naar de tab 'Prestatierapporten'. Hier zie je gemakkelijk wat je per dag/week hebt verdiend.Affiliate Marketing

In een volgend artikel zal worden uitgelegd hoe je gebruik kan maken van affiliate netwerken om producten via jouw website aan te bieden. Kort samengevat: koopt iemand een product op verwijzing van jou, dan ontvang jij hierover commissie.

De volgende affiliate netwerken zijn in ieder geval de moeite waard om te bekijken:

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een berichtje naar info@datkanikzelf.nl