Dat Kan Ik Zelf . nl
De doe-het-zelf website voor slimme mensen ™

1 mrt. 2008

Is ondernemen en parfumerie iets voor jou? Start je eigen parfumhandel!

Door: Michael

Stel je voor… een baan, die jou volledige onafhankelijkheid biedt. Jij kiest zelf met wie je werkt, jij kiest de uren die je schikken, en jij kiest je medewerkers en partners aan wie je vertrouwen schenkt.

Stel je een baan voor waar je je ambities en doelen kan vervullen, waar het een plezier is om te werken, en waar je enthousiast kan zijn over je werk.

Bedenk hoe interessant het kan zijn om zelf je succes te bepalen. Denk je dat dit een droom is? Zeker niet, start gewoon je eigen bedrijf!

Tegenwoordig zijn er veel jonge mensen die hun eigen bedrijf willen starten. Maar waar moet je beginnen? In dit artikel wordt beschreven wat je moet ondernemen om je eigen parfumhandel te starten.

Start je eigen parfumhandel

Wanneer je je eigen parfumhandel start moet je eerst een geschikte leverancier hebben. FM Group is een leverancier uit België waar je parfums en andere producten kan inkopen(voor meer informatie over FM Group kijk op www.fmgroup.be). Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is gratis lid worden van FM Group. Dit kan heel gemakkelijk door een inschrijfformulier in te vullen(vraag een inschrijfformulier aan door een mail te sturen naar info@kaikai.nl). Vervolgens kan je via FM Group parfums gaan bestellen. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is niet nodig. De Kamer van Koophandel promoot regionale bedrijven, biedt ondersteuning aan startende ondernemers en voert een aantal economische wetten uit. Als lid van FM Group is het niet nodig om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.

Klanten werven

Maar eerst moet je mensen hebben aan wie je de parfums gaat verkopen; maak daarom voor jezelf een lijst met namen aan wie een parfum wil verkopen, bijvoorbeeld familie, vrienden, kennissen, relaties, mensen in je omgeving. Vervolgens ga je deze mensen benaderen, nodig ze bijvoorbeeld bij je thuis uit en maak ze enthousiast over jouw parfums. Met alleen een leuk praatje over je parfums kom je er niet. Je potentiële klanten willen iets tastbaars. FM Group proefmonstermap
Wanneer je lid bent bij FM Group krijg je een flyer en een productcatalogus. Deze kan je aan je potentiële klanten dus laten zien. Maar het belangrijkste is dat je potentiële klanten de parfums kunnen ruiken. Daarom kan je bij FM Group proefmonstermappen bestellen. In deze map zit van elke parfum een proefmonster, zodat je potentiële klanten de parfums kunnen ruiken. Deze map kan je bestellen bij FM Group en kost EUR 30. Wanneer een proefmonster op is, kan je deze voor maar EUR 0,30 bijbestellen.

Bepaal je eigen winst

Per verkocht parfumflesje maak je winst. Een vrouwenparfum van 30ml bijvoorbeeld, koop je bij FM Group in voor EUR 9,50 en vervolgens verkoop je het parfum voor maximaal FM Group business model
EUR 13,90. Je maakt per verkocht flesje dus maximaal EUR 4,40 winst. Maar dat is niet alles. Voor elk parfumflesje dat je inkoopt bij FM Group krijg je punten, deze punten kan je maandelijks omzetten in euro's. Tevens geeft FM Group ook leuke prijzen weg(auto's, telefoons, mp4spelers, reizen) wanneer je een bepaald aantal parfums besteld. Je kunt ook andere mensen via jou lid laten worden van FM Group. Wanneer deze mensen dan parfums inkopen bij FM Group krijg jij daar een bepaald bedrag voor. Wanneer deze mensen ook weer mensen lid maken en deze mensen kopen ook parfums in bij FM Group, krijg jij daar ook weer een bedrag voor. Dus hoe meer mensen er lid worden, hoe meer je verdient.

Parfums inkopen

Je kunt parfums inkopen bij FM Group door ze een e-mail te sturen. (Heb je nog geen e-mailadres? Maak een gratis email adres aan.) Bij je lidmaatschap ontvang je een e-mailadres, naar dit adres kan je de bestelling verzenden. In de mail moet je aangeven welke parfums je wilt bestellen en hoe vaak je die parfum wilt bestellen. Elke parfums is gerelateerd aan een nummer, dit nummer moet je doorgeven. Bijvoorbeeld:
- Nr. 17 x 4
- Nr. 26 x 2
- Nr. 54 x 6
- Etc.

Tevens moet de e-mail jouw persoonlijke lidnummer bevatten(deze krijg je bij je lidmaatschap) en het huisadres waarop je de bestelling wilt ontvangen. Wanneer je de bestelling voor 14.00 uur verzend, krijg je dezelfde dag nog een mail terug van FM Group met een factuur. Vervolgens maak je het te betalen bedrag over naar FM Group(dit kan via internetbankieren). Wanneer de betaling door de bank is goedgekeurd, maak je hier een kopie van en mail je deze naar FM Group. Zo weet FM Group dat de betaling is gedaan en wordt de bestelling door hun verzonden. FM Group werkt samen met koeriersdienst TNT. Wanneer je de bestelling hebt betaald en een kopie hiervan naar FM Group hebt verzonden, wordt de bestelling de volgende dag al bezorgd.

Wanneer je meer dan 20 parfums tegelijk bestelt hoef je geen verzendkosten te betalen. Wanneer je minder dan 20 parfums besteld moet je EUR 8,00 verzendkosten betalen. De kosten worden verrekend bij je bestelling en staan in je factuur.

Het assortiment van FM Group

Je kunt bij FM Group ook andere producten bestellen zoals douchegels, bodybalsems, deodorants(zowel rol als spray), kinder parfums, exclusieve parfums, aftershaves, pheromen, handcremes en zonnebrandcremes(kijk voor een overzicht van het assortiment op www.kaikai.nl).Al deze producten koop je in voor een bepaald bedrag en verkoop je voor een groter bedrag. Je maakt dus altijd winst. Ook bij het bestellen van deze producten krijg je een aantal punten. Je bestelt de producten op dezelfde manier als de parfums(het nr. x het aantal).

Je kunt een inschrijfformulier van FM Group aanvragen door een mail te sturen naar info@kaikai.nl. Ook voor vragen en meer informatie over het starten van je eigen parfumhandel kan je mailen naar info@kaikai.nl.

Veel succes bij het starten van uw eigen bedrijf!